Završen 18. Međunarodni festival karikature

Završio je još jedan Festival prepun smijeha i dobre atmosfere, radi se, naravno, o 18. po redu Međunarodnom festivalu karikature, Solin 2023. godine.

Svoj obol punoljetnom izdanju Festivala i ove je godine dala Gradska knjižnica Solin u svojstvu suorganizatora. Tako smo nakon središnjeg događaja Festivala, njegovog svečanog otvaranja koje se održalo u Gašpinoj mlinici u četvrtak, 28. rujna, dan kasnije u jutarnjim satima u prostoru naše Studijske čitaonice ugostili djecu iz osnovnih škola na radionicama karikature. U osnove karikature, što su one zapravo i kako nastaje dobra karikatura uveo ih je osnivač ovog Festivala, njegov direktor, Marko Ivić. Na priloženim fotografijama možete se i sami uvjeriti kako djeci treba samo malo poticaja i eto odlične karikature.

Sa smijehom smo nastavili istog dana, u večernjim nas je satima u hotelu President svojim stand up nastupom do suza nasmijala neponovljiva Arijana Čulina. ”The best of Arijana Čulina” mnogi će posjetitelji pamtiti po bolnoj vilici nakon njenog nastupa.

Građani su se imali prilike družiti s karikaturistima na malom Glorijetu u jutarnjim satima subote, oni koji su se na Glorijetu nacrtali bili su i nacrtani.

Sve smo zaokružili predstavom Dramske udruge Most iz Trilja čiji su nam članovi u subotu, 30. rujna u Teatrin GK Solin donijeli komediju ”Brigo moja priđi na drugoga”.

Scroll to Top