Tupsoni zaokružili Springfest u Knjižnici

Predstavom Kazališta Prijatelj ”Priča o Tupsonima (ili zašto treba učiti?)” zaokruženo je sudjelovanje Gradske knjižnice Solin na ovogodišnjem Springfestu.

Kazalište Prijatelj kroz ovu predstavu prijateljski i duhovito pokušava odgovoriti na pitanje zašto je učenje važno. Predstava je to o narodu Tupsona koji se jako voli igrati balonima, ali baš ne voli učiti. Učenje im je bilo dosadno, ali su na kraju ipak shvatili da je ono potrebno, jer ako ne učiš, onda ništa ne znaš. Znanje donosi MOĆ, u najopćenitijem i najširem smislu. I pomoću nje se lakše boriš protiv nevolja i velikih Glupsona kojih, na žalost, u životu zna biti oko tebe. I zato cijeli svoj vijek Tupsoni (a to smo metaforički svi mi koji cijeli život učimo) bježimo od toga da budemo Glupsoni (da ništa ne znamo) i želimo biti Pametnjakovići (pa da sve znamo). E sad… igra je najljepše i najlakše učenje! Tupsoni to jedini znaju, jer Glupsoni nikad ne uče, a Pametnjakovići se nikad ne igraju! Kako to obični baloni mogu natjerati jednoga Glupsona da prestane raditi zločestoće, vidjeli su i mali i veliki u ovoj predstavi.

A nije se ona održala samo u Teatrinu GK Solin, u njoj su podjednako uživali i učenici Područnih škola Mravince i Kučine za koje je predstava izvedena u Domu kulture u Mravincima.

281305752 10159202724919032 5356629678342709377 n
 
{gallery}teatrin/2022_tupsoni{/gallery}
Scroll to Top