Tunja nasmijao solinske mališane, a i njihove roditelje

Ovogodišnja manifestacija Noć knjige u solinskoj gradskoj Knjižnici protječe u znaku brojnih događanja od kojih je većina namijenjena djeci, jer kada se u djetinjstvu upoznaš s knjižnicom i knjigom, ta ljubav često traje zauvijek.
 
Tako smo za djecu priredili i predstavu ”Tunja” u izvedbi Kazališne družine ”Ivana Brlić-Mažuranić” iz Slavonskog Broda. Prepun Teatrin, smijeh, uključivanje u predstavu kada se to od njih traži, ozarena i sretna lica nakon predstave, fotografiranje i druženje s glumcem… sve to i nama je izvuklo osmijeh na lice uz osjećaj zadovoljstva zbog dobro obavljenog posla…
 
Što reći o samoj predstavi i dječaku Tunji kojeg igra Andrija Krištof? Nećemo puno opisivati ni objašnjavati, dovoljno je reći kako je radnja predstave naslonjena na poznatu pjesmu Grigora Viteza ”Kako živi Antuntun” i već vam je radnja poprilično poznata. Redatelj Matej Safundžić svog je junaka Tunju opisao sljedećim riječima:
 
”Dječak Tunja, pomalo neobičan, živi sa svojim još neobičnijim prijateljima. Kako provode dane? Kakve veze prasac ima s kukurikanjem? Kako popraviti razbijeno jaje? Kako biti prijatelj sa Suncem? I kako steći nove prijatelje? Zašto je dobro biti malo drugačiji od drugih? Sve to, a i još ponešto, ispričat će nam i pokazati nasmijani protagonist ove predstave jednostavnog naziva Tunja.”
 
278971228 10159152481959032 4436428129937251883 n
 
{gallery}teatrin/2022_tunja{/gallery} 
 
Scroll to Top