Otvorena izložba “Tragom bijelog jelena”

Zidove Teatrina Gradske knjižnice Solin od petka 27. kolovoza do subote 18. rujna krasit će slike jednog od od najznačajnijih predstavnika Hlebinske slikarske škole, Josipa Generalića.

Riječ je o originalnim ilustracijama dječjih priča Bijeli jelen, Zeko u autobusu te Maja i maslačak koje su tek nedavno prvi put izložene u javnosti.

Na otvaranju izložbe okupljene je pozdravio ravnatelj Knjižnice, Ivan Peroš, a o izložbi je govorio Ivan Generalić, unuk slavnog slikara koji zajedno sa sestrom skrbi i o ostavštini Josipa Generalića i njegovog oca Ivana, jednog od začetnika Hlebinske slikarske škole.

Izložbu je u ime grada Solina, glavnog pokrovitelja izložbe u Teatrinu, otvorio Darko Bilandžić, pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti grada Solina.

Ova vrijedna i uistinu prekrasna djela možete doći razgledati svakog radnog dana od 08:00 do 20:00 sati, a za skupne razglede možete nas kontaktirati u inbox.

Uskoro ćemo otvoriti i prijave za likovne radionice za djecu na temu crteža izloženih u Teatrinu, pratite nas i dalje i javite se čim otvorimo poziv na radionice jer će broj mjesta na radionicama biti ograničen …

Foto by: Jakov Teklić

 

Scroll to Top