Svečano zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige 2018. u GK Solin

Sinoć je u Teatrinu predstavljen zbornik najuspjelijih radova s prošlogodišnjeg, sedmog, Natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu u organizaciji Gradske knjižnice Solin, proglašeni su ”Najčitatelji” Odraslog i Dječjeg i omladinskog odjela te rezultati ovogodišnjeg, osmog po redu, Natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu prof. Karmen Borković, prof. Slavice Čilaš i prof. Zdravka Milišića u zbornik prošlogodišnjeg Natječaja uvrstili su 86 pjesmama od ukupno 50 autora. Zbornik naslovljen po pobjedničkoj pjesmi Katarine Jedvaj ”Gdje se sakrila čežnja” 22. je knjiga nakladničkog niza Bibliotheca Salonitana Gradske knjižnice Solin koji uređuje ravnateljica Knjižnice Karmen Borković.

Titula Najčitatelja Odraslog odjela Gradske knjižnice Solin za 2017./2018. godinu pripala je Ivani Deković (94 pročitane knjige), dok je Teo Toševski uvjerljivo pobijedio na Dječjem i omladinskom odjelu (97 pročitanih knjiga).

Među pjesmama pristiglima na ovogodišnji Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu isto je prosudbeno povjerenstvo odlučilo ne dodijeliti nagradu nijednoj pjesmi, ali je pohvalilo pjesme sedam sljedećih autora:

”Bijeg” – Vesna Grgić
”Toalet” – Vesna Škrlin Batina
”Usamljeni stanari” – Jasminka Bobeta
”Čamac” – Vera Vujović
”Trebalo bi” – Anđelka Korčulanić
”Okvir za nebo” – Ana Savković
”Vita minima” – Dorotea Šušak

Zbornik ovogodišnjeg Natječaja, koji ćemo objaviti u studenom 2019., bit će naslovljen ”Bijeg”, po jednoj od pobjedničkih pjesama.
U glazbenom dijelu programa nastupili su polaznici Škole pjevanja Personare – dječji vokalni ansambl ”Tići s Jadra” i vokalni ansambl ”SouLin” – te učenici Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita – solo pjevači u klasi prof. Sanje Erceg Vrekalo, uz klavirsku pratnju prof. Jovane Vasić.

Scroll to Top