Susret s pripovjedačicom i dramskom pedagoginjom Jasminom Aleksandrom Žiljak

Ponekad se tako dogodi da naš Teatrin, spletom okolnosti, postane mjesto nečijeg susreta. Iako ovaj susret uopće nije bio slučajan, sasvim je slučajno do njega došlo… A susrelavsu se djeca četvrtih razreda Osnovne škole don Lovre Katića s pripovjedačicom i dramskom pedagoginjom Jasminom Aleksandrom Žiljak.

Jasmina je pripovjedačica i njezino pripovijedanje je izvedbena umjetnost, vrsta performansa koja u Hrvatskoj polagano, ali sigurno, pronalazi svoj put. Jasmina je ovu vrstu umjetnosti djeci predstavila tako što ih je kroz 50 minuta kontinuiranog pripovijedanja provela kroz šest različitih bajki i legendi iz svih krajeva svijeta, a nastup je zaokružila predivnom pričom „Polje milosrđa“ Ivane Brlić-Mažuranić.

I ne možemo vam mi ovdje prenijeti atmosferu s ovog druženja pripovjedačice Jasmine Žiljak sa solinskim osnovcima, ali vam možemo kazati kako su njihove reakcije bile baš odlične i to ne samo nakon Jasmininog nastupa jer, kako su nam kasnije dojavile učiteljice, reakcija nije završila odlaskom iz Teatrina. Još dugo su svi bili pod dojmom viđenog i doživljenog, i raspravljalo se, i donosilo zaključke, i pronalazilo pouke iz svake pojedine poslušane priče.

I tako na kraju možemo zaključiti kako ništa nije slučajno i kako se ovaj susret baš trebao dogoditi u našem Teatrinu, i to baš u ovo predblagdansko vrijeme jer prvi susret često preraste u pravo prijateljstvo.

Jasmina Aleksandra Žiljak

Scroll to Top