Susret s autorom: Miro Morović

Iako smo se već nekoliko puta družili u našoj Knjižnici u različitim prigodama, Miro Morović nam je u goste ovaj put stigao kao pisac, odnosno, kao autor dvaju vrlo uspješnih romana. Prvi roman, „Djeca slijepoga kovača“ objavio je u veljači 2016. godine u izdanju Naklade Bošković. U Nakladi Fragment, s kojom i danas surađuje, roman je reizdan, a 2022. godine doživljava svoje već četvrto izdanje. Drugi roman pod imenom „Voštani princ“ izdan je 2021. godine, a da se radi o još jednom kvalitetnom uratku potvrđuje i činjenica da je „Voštani princ“ bio uvršten u Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole u školskoj godini 2022/2023.

O tome kada je i zašto počeo pisati, piše li nešto novo, odakle mu inspiracija, istražuje li za svoje knjige i gdje, tko mu pomaže u procesu pisanja, zašto se radnja u prva dva romana događa u Americi, gdje se događa radnja romana koji je u nastajanju, misli li stati pisati ili je tek krenuo, što misli o pisanju pomoću ChatGPT-a, hoće li uzeti neki pseudonim, hoće li pokušati svoje romane pogurati u inozemstvo, može li se od pisanja u Hrvatskoj živjeti i još niz zanimljivih pitanja i još zanimljivijih odgovora čuli smo u Teatrinu Gradske knjižnice Solin tijekom razgovora kojeg su na Susretu s autorom vodili moderatorica Iva Klišanin i njen gost, Miro Morović.

Nećemo vam prepričavati što nam je Miro sve otkrio, ali zato ako volite čitati kriminalističke trilere imate našu toplu preporuku za njegove književne uratke.  

Scroll to Top