Predstava Dobrodošli u Ameriku (Obitelj svjetla)

Predstava će se održati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u petak, 3. lipnja 2022. u 20 sati.

Cijena ulaznice je 30kn, prodaja ulaznica u Središnjoj knjižnici na pultu.

—————————————

Projekt je nastao kao produkcija Umjetničke akademije u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, a pod mentorstvom izv. prof. Brune Bebić. Projekt djeluje u koprodukciji kazališne družine Ritam igre.

Ovaj autorski, dramski projekt na sceni se realizira u kombinaciji s teatrom sjena, a nastao je po romanu ”Dobrodošli u Ameriku” (”Välkommen till Amerika”) švedske spisateljice Linde Boström Knausgård. Knjiga je nominirana za prestižnu književnu nagradu August.

Predstava se bavi portretiranjem maštovite djevojčice koja se uslijed obiteljske traume povlači u svoj vlastiti svijet i razotrkiva defragmentaciju svoje obitelji. Jedna majka i jedan otac. Dvoje male djece. Pokušavajući pobjeći od snage svojih misli, bježi u tišinu. Njena šutnja predstavlja borbu protiv odrastanja. Otpor u kojem nalazi mir. Predstava govori o tome kako je teško izbalansirati i pomiriti idealnu sliku obitelji s njezinim puno kaotičnijim verzijama u stvarnosti. Pokušavajući pronaći ravnotežu, Ellen nas uvlači u igru svjetla i sjene i distancirano i trezveno otkriva samo srce ovog romana – odrastanje.

——————————————

REŽIJA, DRAMATIZACIJA, IZVEDBA: Slavena Verić

PRODUKCIJA: UMAS, Kazališna družina Ritam Igre

PO ROMANU ”Dobrodošli u Ameriku”

SPISATELJICA ROMANA: Linda Boström Knausgård

NASLOV IZVORNIKA: ”Välkommen till Amerika”

PREVODITELJ: Mišo Grundler; Naklada Ljevak

MENTORICA: izv. prof. Bruna Bebić

SURADNICA ZA LUTKE: Nina Vidan

DIZAJN SVJETLA: Damir Dolina

STRUČNA SURADNICA: Andrea Čvrljak

Scroll to Top