Solinsko srce ljubavi

Nekoliko događanja u sklopu trećeg izdanja manifestacije Solinsko srce ljubavi kojeg, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, organiziraju Grad Solin i Udruga Moje dijete Solin odvijalo se i u prostorima Teatrina Gradske knjižnice Solin.

Manifestacija je započela 1. prosinca okruglim stolom na temu „Otvoreni dijalog o djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom”. O ovoj važnoj temi govorile su stručne suradnice Udruge Moje dijete: Viviana Bojić, prof. logoped i klinički logoped, Antonija Škaro, magistra defektologije, Karla Matić, magistra psihologije, Ivana Pereža, fizioterapeut i senzorni terapeut i Filipa Dadić, radni terapeut. Moderatorica okruglog stola bila je Ivana Mitar, a kao glazbeni gosti nastupili su učenici Osnovne škole don Lovre Katića.

U Teatrinu je održana i motivirajuća večer pod imenom „I moja priča može učiniti čudo!” koju je moderirala Dina Levačić, a tijekom koje su uspješni parasportaši podijelili svoje priče i iskustva. O tome kako im invaliditet nije bio prepreka da budu među najboljima u svojim sportovima govorili su Dora Lovrić, Franka Rimac te Dragan Maretić u svojstvu sportskog djelatnika u Odbojkaškom klubu invalida Split. Glazbeni gost bila je klapa „Delmati“.

Ovogodišnje izdanje Solinskog srca ljubavi zaokruženo je izvedbom mjuzikla „Brodovi od papira“ Veselina Vetme. Uz Veselina, u mjuziklu su sudjelovali još i Romana Šauperl te Ivan Miličević, dok se za glazbu pobrinuo Marin Limić uz čiju je glasovirsku pratnju dvije Veselinove pjesme izvela Izabela Martinović.

Scroll to Top