Smrt transhumanizmu, sloboda narodu!

Tema ovogodišnje Noći knjige bio je fenomen umjetne inteligencije, a sama manifestacija održala se pod motom SANJAJU LI ROBOTI ELEKTRIČNE KNJIGE? U Gradskoj knjižnici Solin i njezinim ograncima obilježili smo je pričaonicama i kreativnim radionicama na temu robota, jednom predstavom za odrasle i dvjema predstavama za djecu, besplatnim prvim upisom u knjižnicu te izložbom SF knjiga koju još uvijek možete razgledati u Središnjoj knjižnici u Solinu.

Za sam kraj programa Noći knjige, koji je u našoj knjižnici trajao više od tjedan dana, ostavili smo predavanje Krešimira Mišaka na temu transhumanizma, usko povezanu s temom same manifestacije. Krešimir Mišak se tako kroz predavanje i promociju svoje knjige Smrt transhumanizmu, sloboda narodu! dotaknuo i brojnih aktualnih tema poput ekologije, GMO hrane, e-bicikala, interneta, karbonske valute, pametnih gradova, sinkroniciteta, moderne opsjednutosti zdravljem, modernih rodnih ideologija… upozoravajući publiku okupljenu u Teatrinu GKS da se pod tim lijepim i na prvi pogled privlačnim maskama često skrivaju nakazna lica koja naše društvo nastoje odvući u propast.

Nakon predavanja, publika je imala priliku porazgovarati s autorom, kupiti neku od njegovih knjiga uz neizbježan potpis i zajedničku fotografiju.

Scroll to Top