Slikovnica „Dobri kralj Zvonimir“ predstavljena u Teatrinu GK Solin

Osnovna škola kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg privela je kraju projekt pod nazivom Krunom hrvatskog vladara Zvonimira koji je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a čiji je partner u realizaciji bila i Gradska knjižnica Solin. Radilo se o projektu rada s darovitim učenicima tijekom kojeg su učenici posjetili lokalitete u Solinu i Klisu te u gradu Kninu, a uz mnoštvo edukativnih radionica (heraldike, glagoljice i dr.) učenici su se upoznali s bogatom poviješću i tradicijom iz vremena vladavine hrvatskog kralja Zvonimira.

Kruna projekta bilo je izdavanje višejezične slikovnice „Dobri kralj Zvonimir”, autorica Tatjane Šijaković Katarinček i Daniele Radan. Za ilustracije u slikovnici zaslužni su učenici OŠ kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg i njihova mentorica Sanja Hamm.

Slikovnica o kralju Zvonimiru predstavljena je u Teatrinu Gradske knjižnice Solin. Autorice slikovnice, ujedno i voditeljice projekta, okupljenoj su publici predstavile čitav projekt te su na kraju objasnile i sam postupak nastanka slikovnice. Samu slikovnicu, odnosno njen sadržaj, predstavila su djeca dramskim uprizorenjem poznatih činjenica o životu, krunidbi i vladanju kralja Zvonimira.

Za glazbeni dio programa pobrinula se školska dječja klapa OŠ kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg.

Scroll to Top