Prvaši iz OŠ don Lovre Katića u posjetu Knjižnici

Međunarodni dan dječjih prava, koji se obilježava 20. studenog, učenici 1.c i 1.b razreda OŠ don Lovre Katić u pratnji svojih učiteljica, Maje Mamut, odnosno, Marije Španjić, obilježili su posjetom naše središnje Knjižnice u Solinu. Neki od njih već su dugo članovi naše Knjižnice, neki su to postali tijekom Mjeseca hrvatske knjige kada im je bio besplatan upis, a neki će to tek postati i ovo im je bio prvi susret s knjižnicom.

Prvašiće je na ulazu dočekala knjižničarka Sandra Burić Matas koja ih je kratko upoznala s knjižnicom, njenim odjelima, razlikom između knjižare i knjižnice te im je objasnila kako mogu posuditi knjige. Naši posjetitelji potom su se smjestili na Dječji odjel i udubili se u svijet slikovnica i raznoraznih priča, listali su ih, a neki i pomalo čitali.

Prije kraja druženja knjižničarka im je pročitala jednu edukativnu slikovnicu na temu ljubaznosti. Kako ljubaznost svi volimo pa su tako i naši posjetitelji na kraju ljubazno zahvalili na gostoprimstvu uz obećanje kako će nam se ponovno vratiti jer žele čuti još koju zanimljivu i poučnu priču.

Scroll to Top