Projekt ”Zanimanja” u Ogranku Mravince-Kučine

Naš Ogranak Mravince-Kučine posjetila su djeca iz DV Maslina sa svojim tetama Mirom Škegro i Tanjom Šalinović, a razlog posjeta bio je projekt „Zanimanja“.

U Knjižnici ih je primila knjižničarka Andrijana Sanader koja im je pričala o svom zanimanju pa su djeca tako saznala da su knjižničari stručnjaci koji uspostavljaju, razvijaju, održavaju i vode brigu o građi i organizaciji neke knjižnice. Također su na usluzi korisnicima knjižnice kojima pomažu u odabiru i pronalaženju literature koja im je potrebna. Knjižničarka im je objasnila da knjižničari mogu raditi u gradskim knjižnicama, nacionalnim i sveučilišnim knjižnicama i drugim specijaliziranim knjižnicama, a knjižničarske poslove mogu obavljati i u drugim ustanovama u kojima postoji dovoljno velika knjižničarska građa o kojoj je potrebno voditi evidenciju te biti na usluzi korisnicima. To mogu biti osnovne i srednje škole, ili znanstvene i obrazovne ustanove poput fakulteta.

Nakon što su djeca saznala sve što ih je zanimalo o zanimanju knjižničara, krenuli su u razgledavanje knjižnice, posebno dječjeg odjela, gdje su neko vrijeme proveli crtajući. Prije odlaska djeca i tete su rekli da im je bilo jako lijepo u knjižnici i obećali su da će opet doći.

Scroll to Top