Program Noći knjige 2022. u GK Solin

noc knjige 22

TUNJA – predstava za djecu
Kazališna družina “Ivana Brlić-Mažuranić” u solinski Teatrin stiže s predstavom za djecu ”Tunja”. Predstava je na rasporedu u petak 22. travnja u 19 sati, a ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na pultu u Središnjoj knjižnici u Solinu.
Za uzrast: 4+
Trajanje predstave: do 40min
O PREDSTAVI:
Tunja nam pokazuje na koje načine je beskonačna dječja mašta. Predstava se dramaturški oslanja na poznatu Vitezovu pjesmu, ali će se koristiti i druge kreativne ideje i maštarije. Kroz predstavu glumac će istraživati od nemogućeg moguće, obuhvatiti dio pjesme, ali i dodati nove nespomenute nelogičnosti.
Predstava će afirmirati temeljne ljudske vrijednosti, poticat će djecu na igru, smijeh i zabavu te kroz interaktivne dijelove razbijati dječje strahove. Didaktična predstava koja kroz igru uči djecu o kazališnoj umjetnosti.
RIJEČ REDATELJA:
”Dječak Tunja, pomalo neobičan, živi sa svojim još neobičnijim prijateljima. Kako provode dane? Kakve veze prasac ima s kukurikanjem? Kako popraviti razbijeno jaje? Kako biti prijatelj sa Suncem? I kako steći nove prijatelje? Zašto je dobro biti malo drugačiji od drugih? Sve to, a i ponešto još, ispričat će nam i pokazati nasmijani protagonist ove predstave jednostavnog naziva Tunja.”
 
 
SAVRŠEN KROJ – komedija za odrasle
 Samo dva dana nakon premijere Kazališna družina Ritam igre svoju predstavu ”Savršen kroj” dovodi u solinski Teatrin. Tako ćemo se s Ivanom Baranovićem i Sinišom Novkovićem u glavnim ulogama družiti u subotu, 23. travnja u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti na pultu u Središnjoj knjižnici u Solinu.

O predstavi:

Predstava ”SAVRŠEN KROJ” je duo drama nastala prema tekstu pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića. To je komedija razotkrivanja i prepoznavanja koja prije svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajan susret dvojice po svemu naizgled različitih muškaraca, predstava obrađuje pitanje morala, stanja u društvu, sistema vrijednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi likova.

Radnja prati novokomponiranog tajkuna i ekscentričnog krojača koji se, naizgled slučajno, susreću u krojačkom salonu. Krojač “na crno” u dubokoj ilegali, šije odijela isključivo za elitu. Već u prvim trenucima, ovaj “slučajni” susret će se pretvoriti u ozbiljan nesporazum koji prijeti da svakog trenutka eskalira i preotme i ono malo zdrave pameti od njih samih.

Za režiju, dramaturgiju i glumu u ovoj komediji zaduženi su Siniša Novković i Ivan Baranović uz pomoć stručnog suradnika Pere Eranovića.

Umjetnički voditelj i producent Kazališne družine Ritam Igre je Ivan Baranović, koproducent predstave je Mario Tadinac, a oblikovatelji svjetla i tona su Miho i Damir Dolina.

Scroll to Top