Proglasili smo Najčitatelje 2022. godine

Mjesec hrvatske knjige 2022. zaokružili smo proglašenjem Najčitatelja Dječjeg i omladinskog te Odraslog odjela. Ove godine priznanje smo dodijelili Sari Benzon kao Najčitateljici Omladinskog i dječjeg, a Ivani Sedlar kao Najčitateljici Odraslog odjela. Uz priznanje za Najčitateljice, ravnatelj Ivan Peroš uručio im je i prigodne darove, godinu dana besplatnog članstva u Knjižnici i vrećicu punu knjiga koje neće morati vratiti u Knjižnicu.

Evo i dojmova naših Najčitateljica:

”Puno volim čitati, volim sve priče za djecu, bajke, basne i slične, a često čitam i svom mlađem bratu koji još ne zna čitati i tako se mi zabavljamo” – otkrila nam je najčitateljica Sara, prvašica iz Vranjica koja u Knjižnicu dolazi od svoje 4. godine.

”Uistinu puno čitam jer me čitanje stvarno opušta, meni je to uistinu nešto prelijepo. Htjela bih i više čitati, ali svakodnevne obveze i užurban tempo života često mi, nažalost, uskrate to zadovoljstvo” – kazala nam je Najčitateljica Ivana, inače učiteljica razredne nastave koja svojim primjerom želi biti uzor i svojoj djeci u razredu

Ivana je također istaknula kako ova nagrada nije samo njena već i njenih ukućana jer ima Članarinu plus u našoj Knjižnici pa uz nju čitaju i kći i suprug i sestra.

{gallery}teatrin/2022_najcitatelj{/gallery}

Scroll to Top