Predstavljene slikovnice ”Moj anđeo čuvar” i ”Buco”

Kako djetetu objasniti što su to smrtni grijesi, ali i tko je naš anđeo čuvar i koja je njegova zadaća? Odgovore na ta pitanja kroz opisane zgode i nezgode dječaka Nikija u svojoj vjerskoj slikovnici pokušala je dati spisateljca Jelena Stupalo, u Solinu poznatija kao direktorica solinske Turističke zajednice. Možda je njen način objašnjavanja kroz primjere i najbolji način za dati odgovore djeci na za njih teška pitanja. Da je u svom naumu poprilično i uspjela složio se i don Mihael Prović koji se na predstavljanju Jeleninih knjiga za djecu “Moj anđeo čuvar” i “Buco” 29. listopada u Teatrinu GK Solin našao u ulozi predstavljača slikovnice “Moj anđeo čuvar”.
 
O drugoj slikovnici “Buco”, koja govori o kućnom ljubimcu, kanarincu, i njegovom životu, govorio je Zoran Bošković. On se na predstavljanju našao i kao predstavljač i kao nakladnik, ali i kao osoba koja uvijek i kada god može potiče na čitanje pa je i ovom prigodom govorio o potrebi promicanja čitanja, pogotovo kod djece najranije dobi, jer kada netko još kao dijete zavoli knjigu, postane čitatelj za cijeli život.
 
Sama autorica na predstavljanju nam je otkrila što ju je potaknulo na pisanje ovih dviju slikovnica, govorila je o svom spisateljskom putu općenito te je zahvalila svima koji je prate i podržavaju u njenim spisateljskim poduhvatima.
 
Atmosferu ove ugodne i lijepe večeri dodatno su začinili i mladi glazbenici, Sara Andrić kao izniman vokal i Ante Jerončić kao njena pratnja na gitari.
 
Foto: Jakov Teklić
 
{gallery}teatrin/2021_jelena_promocija{/gallery}
Scroll to Top