Predstavljena zbirka pjesama „Boja snova”

Bila je to jedna od onih večeri na kojoj se u našem Teatrinu tražila stolica više i iako smo sve stolice iskoristili i neki posjetitelji nisu imali gdje sjesti nije im bilo teško sat vremena stajati na nogama i uživati u večeri koju je za njih priredila Vesela Dujmić promocijom svoje zbirke pjesama „Boja snova“. Zbirku su uz autoricu predstavili don Matko Džaja i Adriana Baban koja je ujedno i autorica ilustracija u zbirci dok se u ulozi i moderatora i predstavljača našla Marija Grgić. Večer je u glazbenom djelu svojom gitarom i glasom uljepšala Adriana Kosor otpjevavši nekoliko uglazbljenih Veselinih pjesama, a u pomoć su joj priskočili glasom Marija Grgić te oboom Karlo Kosor.

Sama zbirka sastoji se od 70-ak pjesama podijeljenih u 5 cjelina a svaka cjelina nazvana je po jednoj od pjesama. Tako prva cjelina pod imenom „Vrti se život“ govori o odnosima s autoričinim bližnjima, „Marijin sjaj“ posvećen je Gospi, u „Glinenoj posudi“ autorica progovara o svojoj duši, u cjelini „Ja jesam“ o Bogu, a na kraju je sve zaokruženo cjelinom nazvanom „Kakva je ljubav“ jer o ljubavi i govori.

Uz predstavljanje zbirke u foajeu Teatrina postavljana je i izložba Veselinih pjesama koje je Natalija Kuzmanić popratila prigodnim fotografijama uglavnom duhovne tematike.

Scroll to Top