Predstavljena slikovnica Galeb ROKO i dječak PETAR

U organizaciji Gradske knjižnice Solin i Udruge Moje dijete u Teatrinu GK Solin upriličeno je predstavljanje slikovnice Galeb ROKO i dječak PETAR, autorice Marijane Ivanović. Riječ je o 21. naslovu nakladničkog niza Bibliothecae Salonitana Gradske knjižnice Solin, a radi se o slikovnici u kojoj je mama Marijana kao roditelj djeteta s posebnim potrebama nastojala znanje dobiveno kroz Petrove terapije ukomponirati u sadržaj slikovnice i na taj način pomoći roditeljima u svakodnevnom radu s djecom koja imaju poteškoće. 


U samo predstavljanje uveli su glazbom Domina Luiteić na flauti i trominutni film „I mi vas trebamo“ koji je o životu s Petrom snimio njegov brat Ivan Ivanović. O slikovnici su govorile prof. Ivana Šabić, logoped te autorica Marijana Ivanović, o Petru kao dijelu svog razreda govorila je njegova učiteljica Nevenka Džeko. Na kraju predstavljanja u ime Udruge Moje dijete riječi zahvale uputila je Ljubica Milković uručivši i prigodne darove svima koji su odrekavši se naknade (fotograf, lektor, gradfičar, tiskara…) doprinijeli da slikovnica ugleda svjetlo dana. 
Slikovnica će se do 15. lipnja prodavati u sklopu tradicionalne humanitarne akcije GK Solin „Kupimo slikovnicu – podržimo rad udruge Moje dijete Solin“, a može je se kupiti u Gradskoj knjižnici Solin i u prostorijama Udruge . Sav prihod od prodaje slikovnice namijenjen je Udruzi Moje dijete za financiranje unaprjeđenja rada Udruge čiji su korisnici djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

 

 

 {gallery}teatrin/petar{/gallery}

Scroll to Top