Predstavljena slikovnica „Darovi Duha Svetoga“

Još jedna u nizu slikovnica autorice Jelene Stupalo ugledala je svjetlo dana i predstavljana je u Teatrinu Gradske knjižnice Solin. Radi se o slikovnici „Darovi Duha Svetoga“, a izdavač je i ovaj put naklada Bošković dok je autor ilustracija Romeo Borčić.

Kroz predstavljanje slikovnice vodio je Ivan Peroš, a odmah na početku nakladnik Zoran Bošković govorio je o izazovima izdavaštva pogotovo kada su u pitanju slikovnice, a k tome još i kršćanske tematike. Usprkos svim poteškoćama naklada Bošković će i dalje nastojati objavljivati književna djela upravo takve tematike stoga ne sumnjamo kako ćemo u budućnosti prisustvovati nekom novom uratku Jelene Stupalo koja je prigodom predstavljanja kazala kako se uistinu pronašla u ovom vidu književnog stvaralaštva kada je u pitanju pisanje namijenjeno djeci.

O teološkom aspektu slikovnice govorio je don Mihael Prović koji je kazao da su ovakve slikovnice jedan od boljih načina kako kršćanske vrijednosti i istine približiti djeci.

Sama autorica objasnila je kako joj je cilj bio kroz zgode djevojčice Lorene prikazati koji su to darovi Duha Svetoga jer iako se djeca s Duhom Svetim pobliže upoznaju kod priprema za sakrament Svete Potvrde, njena želja je i mlađoj djeci dati odgovor na pitanje „Što je to Duh Sveti?“ na jednostavan i njima prihvatljiv način. Tako Jelena kroz Lorenine zgode objašnjava što su to Mudrost, Razum, Savjet, Jakost, Znanje, Pobožnost i Strah Božji.

Na kraju kažimo još i to da je predstavljanje slikovnice glazbom obogatila Sanja Ivančić.

Scroll to Top