Predstavljena knjiga “Spašavala sam brak, a spasila sebe” Vesne Oršulić

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin predstavljena je knjiga “Spašavala sam brak, a spasila sebe” Vesne Oršulić. Autorica je specijalistica obiteljske medicine, gestalt psihoterapeutkinja, seksualna savjetnica, ona je i praktična vjernica koja je od očaja i beznađa terapijskim pisanjem i molitvom postala sretna žena i konačno glavna uloga u vlastitom životu. Ova knjiga je zanimljiv spoj osobne priče i priručnika. Govori o tome kako je autorici terapijsko pisanje pomoglo osvijestiti probleme s kojima se suočavala u braku i emocije koje su ih pratile, a omogućilo joj je i pronaći vlastita rješenja te ponovno otkriti zadovoljstvo i užitak u sebi, a onda posljedično i u partnerskom odnosu.

”U mojem je braku, naizgled, sve bilo u redu, ali nisam bila sretna. Poznajete li taj osjećaj? Knjiga je autobiografska, uistinu se popravljao brak star više od dvadeset godina. Učila sam nadvladati svoja i partnerova očekivanja te raskrinkati i osvijestiti iluzije o braku i partnerstvu koje smo, naravno, potpuno nesvjesni oboje unijeli u brak”, kazala je autorica prigodom predstavljanja knjige objasnivši kako je njoj u njenoj priči pomoglo terapijsko pisanje.

”Činjenica je da svi mislimo mnogo brže nego što pišemo i to je važno jer terapijsko pisanje usporava naše misli i vodi do vlastitih rješenja koja su uvijek najbolja i najprihvatljivija baš zato što su naša”, istaknula je dr. Oršulić.

Osim što je govorila o svojoj knjizi i kako je i zašto nastala, autorica je sa solinskom publikom podijelila i najzanimljivija pitanja koja su joj upućena na prethodnim predstavljanjima diljem Hrvatske.

Scroll to Top