Predstavljena knjiga „Smrt koronacizmu – sloboda narodu!” don Anđelka Kaćunka

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin predstavljena je 9. veljače jedanaesta samostalna knjiga don Anđelka Kaćunka ”Stop koronacizmu – sloboda narodu” koja se sastoji od sedam cjelina.
 
Andrea Černivec, novinarka i urednica u političkom tjedniku Hrvatski tjednik je istaknula da je autor pronicljiv, jasan, vrlo analitičan i da se poigrava riječima. Tako vješto izlaže izvedenice koje su danas postale dio svakodnevnice, a u njegovim tekstovima često je prisutna doza samoironije. Svaki tekst ostavlja nadu, vjeru u bolje sutra te otklanja strah pred onima koji ruše temeljne ljudske vrijednosti.
 
Dr. Anton Marović, neurolog, istaknuo je da cijela knjiga pokazuje da je autor optimist i da vjeruje možda ne toliko u zdravi razum koliko u Boga i božansku snagu i svoje poslanje. Ova knjiga ima proročansku crtu poput Ivana Krstitelja, jer ukazujući na nepravilnosti autor poziva na promjenu stava, a na kajanje, dok vremena ima.
 
Dr. don Damir Šehić, moralni teolog i svećenik Zadarske nadbiskupije je istaknuo da fenomen korona krize i pandemije nije dobio zaslužen javni prostor u kojem bi se mogle jasno i nedvojbeno sagledati sve dimenzije i problemi kao i posljedice koje je donijela pandemija, ali također i koje su ostale iza pandemije.
 
Na kraju se svima prisutnima, posebno ravnatelju Ivanu Perošu, zahvalio autor don Anđelko Kaćunko koji je istaknuo da nam biblijske i učiteljske riječi posvješćuju da kršćani ne smiju biti ni mlitavi ni mutavi, nego da moraju pružati odpor zlu, grijehu i Zlome kao i svemu što je njegovo djelo, čak i kada je skriveno pod maskom kruha, zdravlja i slobode.
 
Moderator večeri je bio Ivan Ugrin, novinar i publicist.
 
autorica teksta: Jasminka Perić
 
{gallery}teatrin/2023_kacunko{/gallery}
Scroll to Top