Predstavljena knjiga “NOVAC – materino uputstvo za upotrebu”

U četvrtak, 10. ožujka 2022. u Teatrinu GK Solin predstavljena je knjiga “NOVAC – materino uputstvo za upotrebu” autorice Dijane Ferković, magistre ekonomskih znanosti s 20 godina radnog iskustva u financijskom sektoru.

Radi se o knjizi koju je autorica počela pisati kao kratki priručnik o upravljanju novcem za svoju djecu, ali su se početni savjeti ubrzo toliko umnožili da ih je autorica na kraju morala uobličiti u knjigu.

U svijetu postoji uistinu veliki broj knjiga i priručnika na temu upravljanja novcem, ali većina njih je pisana za zapadnjačku kulturu i razmišljanje koje se, priznat ćemo, značajno razlikuje od naših prilika, stoga je posebitost ove knjige što autorica svoje savjete uglavnom naslanja na život u Hrvatskoj, na našu kulturu, običaje i stav prema novcu općenito.

Iako u jednom dijelu knjige autorica savjetuje i kako i gdje investirati, njeni savjeti se ipak uglavnom odnose na svakodevno upravljanje novcem u našim kućnim budžetima, na promjene navika i na promjene pogleda na to što nam novac u životu znači.

Autorica posebno ističe kako ova knjiga nije za pohlepne i one ljude koji žele zgrnuti bogatstvo ne birajući pri tom sredstva. Ona je ovu knjigu namijenila prvenstveno mladima koji tek kroče u život, ali i svima onima, bez obzira na godine, koji su spremni i mogu se uhvatiti u koštac sa svojim stavovima o novcu i spremni su ih pokušati promijeniti i primijeniti u svrhu poboljšanja vlastitih životnih prilika.

Autorica također ističe kako se nitko od nas se ne rađa sa znanjem kako upravljati novcem, to je nešto što treba naučiti, i ona sama je morala učiti i to upravo na vlastitim greškama pa ovom knjigom želi pomoći mladima da ne ponove njene greške. Ako će ovom knjigom barem nekome pomoći da pametno upravlja svojim novcem, autorica smatra da je postigla svoj cilj.

275699233 10159084951909032 2567227644484831203 n

Scroll to Top