Predstavljen zbornik „Roni Suzić u petlji prevrtljivosti“

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige 2023. g. u Gradskoj knjižnici Solin zaokružili smo predstavljanjem zbornika priča za djecu „Roni Suzić u petlji prevrtljivosti“, ali i proglašenjem najčitatelja Dječjeg i omladinskog te Odjela za odrasle Gradske knjižnice Solin za 2023. g.

Zbornik priča za djecu rezultat je „Natječaja za najbolju neobjavljenu priču za djecu” kojeg je GK Solin raspisala povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige u travnju 2022. g. Na Natječaj je pristiglo preko 70 priča za djecu, a prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Sanja Balić, prof., Kristina Samardžić, prof. i Zdravko Milišić, prof. odabralo je njih 16 za objavu u Zborniku koji je nazvan po pobjedničkoj priči Denisa Giljevića „Roni Suzić u petlji prevrtljivosti“. Drugo mjesto pripalo je priči „Brod“ autora Franka Stipkovića, dok je Sanja Rotim napisala trećenagrađenu priču „Žuti cvijet“. Zbornik su predstavili Ivan Peroš kao urednik, Sandra Burić Matas, lektorica te članovi prosudbenog povjerenstva, Zdravko Milišić i Kristina Samardžić.

Nagradu autoru prvonagrađene priče uručila je članica povjerenstva, Kristina Samardžić, a uz prigodni poklon paket, autoru je pripala i originalna ilustracija Zbornika koja je djelo akademske slikarice i kiparice Hane Lukas Midžić.

Nagrade su se te večeri, kako smo već kazali, dijelile i najčitateljima GK Solin. Tako je knjižničarka Sandra Burić Matas nagradu za najčitateljicu Odraslog odjela uručila Saniji Gizdić za 84 pročitane knjige, a za najviše pročitanih djela s Dječjeg odjela, za čak 91 knjigu, uručila je Lani Grgić.

Kažimo i to kako se za glazbeni intermezzo večeri brinuo Ivan Bošnjak, a večer su svojim preslatkim nastupom zaokružile ‘Solinske bubamarice’.

Ovoj grupi, koju vodi Lara Ćurković, bio je to prvi javni nastup, a koliki su poticaj imale male ‘Bubamarice’ najbolje opisuje i činjenica da su u Teatrin stigli i transparenti podrške.

U priloženoj fotogaleriji možete zaviriti u atmosferu te večeri, a svi vi, budući i već prekaljeni spisatelji, budno pratite naše stranice jer novi književni natječaj u solinskoj Knjižnici već je u pripremi.

Scroll to Top