Predstavljen roman Morpho Amathonte Nade Topić

U intimnoj atmosferi nametnutoj epidemiološkim mjerama koje su znatno ograničile broj posjetitelja u Teatrinu je održana promocija romana “Morpho Amathonte” autorice Nade Topić. Riječ je o književnici široj javnosti poznatoj po nizu pjesničkih zbirki, objavila je i nekoliko slikovnica, lirsku prozu te kratke priče, a “Morpho Amathonte” njen je debitantski roman.
 
Kroz predstavljanje romana vodio je Jurica Benzon, a roman je uz autoricu predstavila i njegova urednica Marija Bošnjak koja nije krila oduševljenje ni romanom ni činjenicoma što ga ima priliku predstaviti upravo u Solinu, Nadinom gradu.
 
Za glazbeni ugođaj pobrinule su se sestre Grubić, Marija na klarinetu i Gordana na flauti, povezavši izvedbom skladbe Erika Satiea “Gnossienne No. 1” Pariz, mjesto radnje Nadinog romana, i Solin, mjesto u kojem je roman nastao.
Na kraju ovog malog osvrta na predstavljanje u Teatrinu ponovit ćemo riječi Marije Bošnjak koja je između ostalog kazala kako je za svako književno djelo najbitnija usmena preporuka, i stoga vam i mi ovim putem toplo preporučujemo da uzmete “Morpho Amathonte” u ruke i prepustite mu se. Ako ne vjerujete nama, u nastavku vam donosimo i izvadak iz jedne od recenzija na koju smo naišli na www.knjigograd.blogspot.com:
 
“Predivno napisane priče, dirljive i dojmljive, obogaćene lijepim monolozima i dijalozima, savršen su spoj proze i poezije kroz koji je autorica potvrdila kvalitetu svog pisanja. Iako su ispunjene teškim sudbinama, patnjom i nasiljem, ove priče ipak vraćaju nadu u bolje sutra te u psihičko i fizičko ozdravljenje. Upravo leptir vjerno prikazuje krhkost ljudske duše, ali i snagu slobode i preživljavanja. Ovaj roman ispričan u manje od 150 stranica, brzo se čita, a ja ga od srca preporučam kao vikend ili večernje štivo koje budi emocije i ostaje dugo u sjećanju…”
Scroll to Top