Predstavljen roman ”Legionari”

Znanstveno-fantastični, ujedno i domoljubni, roman “Legionari” autora Nikole Aleksića predstavljen je 12. svibnja 2022. u Teatrinu Gradske knjižnice Solin. Knjigu su uz autora predstavili Karmen Borković, u ime domaćina, i Denis Krnić, recenzent, kroz predstavljanje je vodio Frane Vuka, a o autoru i njegovoj još jednoj ljubavi, glazbi, govorio je Dino Bajrić, basist u bandu Distrorzija uma.
 
Ovo je, inače, prvi roman Nikole Aleksića, a prve stranice nastale su još u vrijeme Nikolinog srednjoškolskog obrazovanja. Roman je, kaže autor, godinama čučao u prikrajku i čekao svoju priliku, a ona je došla u vrijeme pandemije koronavirusa kada je konačno svoju srednjoškolsku ideju razradio i uobličio u ovaj, po svemu, vrlo neobičan roman. Autor je nakon jezične gimnazije završio Pravni fakultet u Splitu, uz redoviti posao međunarodne suradnje već više od 20 godina radi i kao stručni turistički vodič te se aktivno autorski bavi glazbom u hard rock/metal bendu Distorzija uma s kojim ima izdane pjesme i albume. Uz sve navedeno ljubitelj je kvalitetnih videoigara s vojnom i povijesnom tematikom. Upravo njegova svestranost dovela je do ovog nevjerojatnog romana u kojem je spojio sve svoje ljubavi.
 
A radi se zapravo o domoljubnom ZF romanu u kojem je Hrvatska posrnula globalna velesila koja na svim stranama vodi žestoke bitke. Prikazuje se crno-bijeli moralni svijet u kojemu se dobro bori protiv navale zla. Kroz roman nas vodi vojničina od glave do pete, Charles Bukowski, koji postupno otkriva tajnu svoga važnog obiteljskog podrijetla. Bukowski korijene vuče iz drevne pradomovine, stare Hrvatske, koja pod terorom kontrole čeka zoru slobode. Autor nas vodi u daleku sredinu 22. stoljeća a nove generacije Hrvata, kako reče autor romana, sanjaju vjekovne hrvatske povijesne granice od Tokija do Milwaukeeja.
 
Kažimo i to kako je predstavljanje romana popraćeno i s nekoliko glazbenih brojeva banda Distorzija uma.

280660210 10159185527874032 7878747292496437737 n

{gallery}teatrin/2022_legionari{/gallery} 

Scroll to Top