Predstavljen roman “Jasna slika ljubavi” Tee Agejev

U petak, 5. travnja, u Teatrinu Gradske knjižnice Solin održano je predstavljanje knjige “Jasna slika ljubavi” autorice Tee Agejev.

Knjigu su uz autoricu predstavili Saša Agejev i Katarina Matijaca, za glazbeni program bila je zadužena Adriana Kosor, a predstavljanje je moderirala Sandra Burić Matas.

Riječ je o romanu koji je pisan 4 – 5 godina, a koji je za potrebe Natječaja duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić preoblikovan u monodramu i osvojio prvo mjesto.

Od autorice smo saznali kako se začela ideja za pisanje romana, kako je teklo pisanje te kakve joj povratne informacije stižu od čitatelja.

Saša Agejev nam je otkrio kako naslov romana, koji je on sugerirao autorici-supruzi, krije čak tri značenja, odnosno smisla te je svrstao roman i u obiteljski, i u ljubavni, ali i u religiozni.

Katarina Matijaca osvrnula se na roman iz perspektive čitatelja objasnivši nam što je nju privuklo romanu koji je u kratkom razdoblju pročitala čak dvaput.

Na kraju, autorica nas je obradovala vijestima da bi roman mogao ugledati i kazališnu adaptaciju, a uz to ona vrijedno već radi i na novom romanu.

Sada nam samo preostaje dati toplu preporuku za čitanje i iščekivanje novih uradaka Tee Agejev.

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top