Predstava za djecu ”Smjehuljica i Mrgud”

Gradska knjižnica Solin u sklopu ovogodišnjeg Winterfesta djeci Solina daruje predstavu “Smjehuljica i Mrgud” Kazališta Prijatelj.
 
Predstava će se održati u četvrtak, 10. veljače 2022. u Teatrinu Gradske knjižnice Solin s početkom u 19 sati.
 
Ulaz na predstavu je besplatan, ali je zbog epidemioloških mjera i kapaciteta Teatrina broj mjesta ograničen te je potrebno rezervirati svoje mjesto.
 
Predbilježbe se uzimaju isključivo preko maila: teatrin@knjiznicasolin.hr
 
O predstavi:
 
Ova predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda. Na prvi pogled Smjehuljica nema razloga za smijeh. Ona je jedna od onih mnogobrojnih kojima je rat u njihovoj zemlji razorio obitelj i ukrao djetinjstvo.
 
Sa skupinom izbjeglica noseći i čuvajući cvijet koji joj je jedini ostao kao metafora toplog doma, Smjehuljica pjevajući, plešući i smijući se prolazi nepoznatim krajevima nadajući se da će jednoga dana u nekom dalekom gradu ”gdje su kuće sve do neba” naći svoje roditelje. Taj njezin smijeh naravno nije ona nevoljna reakcija na vanjske i unutarnje podražaje, on je ekspresija pozitivnih emocionalnih stanja i snage ljudskog duha.
 
Njoj suprotstavljen je Mrgud koji premda zapravo nema egzistencijalnih problema svaku pa i najmanju životnu nevolju doživljava tragično i ”ne može naći razlog za smijeh”. Njihov kratki susret postat će rasplesan, razigran i raspjevan i zahvaljujući Smjehuljici Mrgud će shvatiti ”da je sve razlog za smijeh”. A što nam drugo i preostaje nego svemu se smijati!
 
Autor teksta: Hrvoje Zalar
Režija: Jelena Hadži-Manev
Glume: Marijana Matoković i Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Scenografija i kostimografija: Tončica Knez
Kreacija i izrada lutke: Ljubica Suturović i Arsen Ćosić
Glazba i stihovi: Hrvoje Zalar
smjehuljica
Scroll to Top