Predavanje dr. sc. Gordana Akrapa na temu Franje Tuđmana

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja IPA splitsko-dalmatinska u suradnji s Gradom Solinom organizirala je u Teatrinu GK Solin predavanje dr. sc. Gordana Akrapa pod imenom „Strategijske odrednice predsjednika Tuđmana 1990. – 1998“.

Na početku predavanja okupljene su pozdravili u ime organizatora, Marko Doljanin, predsjednik IPA-e splitsko-dalmatinske te Ivica Rakušić, solinski dogradonačelnik koji su potom riječ prepustili profesoru Akrapu.

Dr. sc. Gordan Akrap dragovoljac je Domovinskog rata, pripadnik hrvatskih izvještajnih službi za vrijeme Domovinskog rata i jedan od vodećih hrvatskih sigurnosnih i vojnih analitičara. Upravo činjenica da je Akrap u doba Domovinskog rata bio na samom izvoru većine strateških odrednica predsjednika Tuđmana daje odličan uvid u brojne strateške odluke koje su donesene za vrijeme Domovinskog rata, a koje su i do dan danas mnogima ostale nerazjašnjene.

Bilo je ovo zanimljivo i vrlo poučno predavanje, pogotovo nama mlađima koji u to doba nismo ni mogli razumjeti, ali i starijima koji na čitavo to razdoblje sada mogu gledati s odmakom, staviti ga u širu sliku i svakako ga puno bolje i jasnije razumjeti.

Scroll to Top