Paško u knjižnici – Knjiga i mašta mogu svašta

Teatrin Gradske knjižnice Solin

subota, 11. svibnja 2019. u 11 sati

Ulaznice besplatne!

Informacije i rezervacije na: 021/270-316, info@knjiznicasolin.hr ili osobno u Knjižnici.

NAPOMENA: rezervirane ulaznice preuzeti najkasnije do petka, 10. svibnja u 20 sati. JEDNA OSOBA MOŽE REZERVIRATI I PREDIGNUTI NAJVIŠE 3 ULAZNICE.

____________________
 
Gradsko kazalište lutaka
 
Branko Ružić / Branimir Rakić

Redatelj: Branimir Rakić

Dramaturg: Branko Ružić

Kreator lutaka, scenografije i kostima: Luka Duplančić

Skladatelj: Jakša Matošić

Igraju: Milana Buzolić-Vučica i Branimir Rakić  / (na fotografijama Milena Blažanović)

Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki

Premijera: 19. veljače 2015.
 

Paško je manje-više sasvim običan dječak. Obožava nogomet, kompjuterske igrice, voziti skejt, a jedino što nikako ne voli je – čitanje. Knjige su mu strašno dosadne, a slova prava noćna mora. Jedna, sasvim slučajno napucana lopta, uleti kroz prozor u knjižnicu. Paško krene za njom i, uvjeren da je došao na najdosadnije mjesto na planeti, upada u svoju najveću avanturu. Susretne ekscentričnog Knjiškog moljca, ali i pomalo usamljenu curicu Luciju koja, za razliku od njega, obožava čitati knjige. Pašku užasno dosadna priča o Ivici i Marici u knjižnici iznenadno oživi, a Paško i Lucija i sami postanu akteri u njoj. Da bi pobijedili zlu vješticu morat će nadvladati uzajamne razmirice, ali i Paškovu veliku muku zvanu čitanje.

Paško nauči da sve naoko dosadne knjige mogu oživjeti u vrlo zabavne priče ako se zna jedna tajna čarolija. Paško je tajnu saznao uz malu pomoć Knjiškog moljca, a svi je ostali mogu spoznati gledajući ovu šarmantnu predstavu.

Branko Ružić

Scroll to Top