Otvorenje izložbe ”Treptaji” Eve Meštrović

Gradska knjižnica Solin poziva u Teatrin na otvorenje izložbe “Treptaji” mlade splitske slikarice s riječkom adresom, Eve Meštrović.
 
Otvorenje izložbe predviđeno je za utorak, 30. kolovoza u 19 sati, izložbu će otvoriti Vanda Franičević, a moći će se razgledati do 13. listopada 2022.
 
O Evi:
 
Eva Meštrović rođena je u Zadru 1994. godine. Nakon završene škole likovnih umjetnosti u Splitu, priprema se za fakultet u Likovnoj radionici u Vranju pod vodstvom akademske slikarice Vesne Marinković Stanković.
 
2020. godine diplomirala je na akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u klasi red. prof. art. Siniše Majkusa.
 
Do sada je održala tri samostalne izložbe: “Šapat duše” (galerija Europskog parlamenta) u Splitu, “Veo duše” (galerija Narodnog Univerziteta) u Vranju te “Transmisija” (Prokultura) u Splitu.
 
O izložbi:
 
Na izložbi “Treptaji” Eva se predstavlja ciklusom apstraktnih likovnih formi te ciklusom neorenesansnih figuracija u prikazivanju muških i ženskih figura.
 
Potonja djela nastala su u tehnici ulja na platnu, dok apstrakcije umjetnica izrađuje u kombiniranoj tehnici na lesonitu, a pritom kao slikarski materijal prevladavaju zlatni listići.
 
“…Nema toga što nije život. Svaka pora, svaki čovjekov korak, misao, zov, svaki kamen, vlat travke, val, paučina, morska pjena… pa čak i naizgled mrtav materijal. Nema točke koja nema života ili ne traži život. Traganje za umjetnošću traganje je za životom. Stoga je umjetnost za mene čudesan dodir života koji slobodnu imaginaciju pretvara u zbilju…”
 
Eva Meštrović
Scroll to Top