Otvorenje izložbe „Eklipsa duše“

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin otvorena je izložba slika solinskog umjetnika Marina Bobana koji je završio Assensa art academy u Baselu u klasi prof. Freddyja Buchwaldera i Charlesa Blockeyja.

Otvaranje izložbe pod imenom „Eklipsa duše“ privuklo je u Teatrin veliki broj Marinovih prijatelja, rodbine, poznanika te ljubitelja umjetnosti.

Okupljene je s ciklusom izloženih slika upoznala Ivanka Vukšić, prof. i dipl. restaurator, koja je uz svoj osobni osvrt pročitala i dijelove iz osvrta profesorice hrvatskog jezika i književnosti Marije Juračić, autorice predgovora kataloga izložbe.

Izložbu je otvorio fra Ilija Mikulić koju je u svom osvrtu posebno naglasio kako nas Marinove slike, ako ih pažljivo proučimo, vraćaju na promišljanja duboko unutar sebe.

Okupljenima se obratio i sam autor riječima: „Nadam se da će ove moje slike, koje su u biti moja glasna razmišljanja, probuditi u ljudima njihov duh, potaknuti ih na razmišljanje i dovesti ih do osobne eklipse duše.“ Autor se u svom obraćanju zahvalio svima koji su svojim dolaskom uveličali ovu lijepu večer posvećenu umjetnosti.

Svoj doprinos ovoj večeri dali su i glazbenici iz Marinovog bliskog okruženja: Klara Boban za klavirom, Ivan Glavurdić na klarinetu, Josip Gotovac na gitari te Ante Boban za klavirom.

Izložbu slika ovog solinskog umjetnika možete razgledati do sredine prosinca.

Scroll to Top