Otvorena izložba slika „Karusel života“ Maksima Kanazira

KARUSEL ŽIVOTA

Moje jutro se ogleda u rosi, u sitnim kapljicama koje zemlja kao ogrlicu nosi.
U ruci kist, želja je preslikati prirodu i posljednji list.
Morskog nektara miris, vjetreni plašt mi nosi.
Sunčani trak zaigrao se u mojoj kosi.
Kulisa prepuna proljetnog sjaja, sve nas karusel života veže i spaja.Kulisa prepuna proljetnog sjaja, sve nas karusel života veže i spaja.

Ovi stihovi Ankice Kanazir inspirirali su slikara Maksima Kanazira za naziv njegove izložbe koja je u ponedjeljak, 6. svibnja otvorena u Teatrinu GK Solin. Uz pjesmu Karusel života, Ankica je okupljenoj publici u Teatrinu podarila još jednu svoju pjesmu otkrivši tako svoj pjesnički talent za kojeg neki od okupljenih nisu ni slutili da postoji.

Izložbu je otvorila Sandra Burić Matas pročitavši pritom predgovor jednoj drugoj Maksimovoj izložbi u kojem Jelena Tomasović Grbić govori o njegovoj realističnoj fazi slikarstva dok se autor na ovoj izložbi uz slike iz tog perioda predstavlja i novom fazom svog slikarskog izričaja u kojem kombinira moderne slikarske tehnike poput fovizma, kubizma i ekspresionizma.

Autor se u svom obraćanju zahvalio svima koji su pomogli da dođe do ove izložbe, prvenstveno Gradskoj knjižnici Solin te svojoj obitelji, prijateljima i rodbini koji ga oduvijek podržavaju na njegovom slikarskom putu.

Izložba će se moći razgledati do 17. svibnja svaki radni dan u radno vrijeme Knjižnice.

Scroll to Top