Otvorena izložba „Protoci ideja – poslovne ideje temeljene na baštini”

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin otvorena je izložba “Protoci ideja – poslovne ideje temeljene na baštini”. Izložba je organizirana u sklopu međunarodnog projekta TEMPUS, s ciljem prepoznavanja gospodarskog potencijala kulturne baštine grada Solina. Ova izložba predstavlja ideje prikupljene kroz projekt, a koje povezuju prošlost i sadašnjost. Njena poruka je kako prošlost može biti aktivan faktor u stvaranju gospodarske budućnosti Solina.

Prva izložba u sklopu projekta TEMPUS je zbog pandemije bolesti COVID-19 predstavljena u virtualnoj inačici na mrežnom mjestu www.myportheritage.eu. Prvom izložbom predstavljeno je mapiranje zanimljivih tema lučke baštine, ne samo s namjerom da se pokaže i dokaže njena vrijednost nego i s namjerom da se lučka baština sagleda kao mogućnost. Cilj je da mogućnosti postanu ideje poslovnim poduhvatima u smislu razvijanja različitih proizvoda i usluga.

Izložba je postavljena suradnjom projektnih partnera Grada Solina i Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Scroll to Top