Otvorena izložba fotografija Ljubice Popović

Likovna udruga SalonaArt priredila je u Teatrinu Gradske knjižnice izložbu fotografija svoje članice, gđe. Ljubice Popović.

Kroz program prigodnog otvaranja vodila je predsjednica Udruge, Vera Sinovčić, koja je pritom otkrila kako je izložba pripremana kao iznenađenje za gospođu Ljubicu, a iznenađenje su priredili njeni sinovi, Milivoj i Veljko Popović.

„Velika nam je radost predstaviti radove Ljubice Popović, za nas prvenstveno naše majke, a onda i izvrsne amaterske fotografkinje. Njena ljubav za životom, energija, otvorenost i duh inspiracija su svima koji se nađu u njenom društvu. Upravo su te kvalitete prisutne i u njenim fotografijama, koje redom

nastaju za vrijeme njenih dugih šetnji po gradu u kojem živi, Kaštelima, ali i Splitu. Njezina sposobnost da uhvati ljepotu i dinamiku tih mjesta kroz svoj mobitel rezultira fotografijama koje je užitak za gledati.

Fotografiranje prirode, arhitekture i ljudi s poštovanjem prema svakodnevnim trenucima života daje njezinim slikama autentičnost i dubinu. Iako možda nije profesionalni fotograf, njezine fotografije nedvojbeno prenose istinsku ljepotu i karakter ovog područja. Ta spontanost i živost sigurno će

privući pažnju svakoga tko zastane i pogleda njene radove.

Njezine fotografije nisu samo dokumentacija trenutka, već pričaju priče o životu na tom području. Kroz njezin objektiv, ptice postaju simboli slobode, brodovi pričaju priče o plovidbi i putovanju, dok zgrade oživljavaju s poviješću i karakterom.“ – napisali su braća Popović u predgovoru kataloga.

Izložbu je u ime predstavnika domaćina, Gradske knjižnice Solin, otvorila Vesna Žižić, a izložba će se moći razgledati do četvrtka, 28. ožujka.

Scroll to Top