Otvorena izložba „ADVENT 2023“ Likovne udruge SALONAart

Izložbom slika „ADVENT 2023“ članova Likovne udruge SALONAart zaokružili smo ovogodišnja adventsko-božićna događanja u Gradskoj knjižnici Solin.

Na izložbi se predstavlja 30-ak članova Udruge s 40 radova, a prigodom njenog otvaranja prisutne je kratko s izložbom upoznala Vera Sinovčić, predsjednica Udruge.

„Izložba „ADVENT 2023.“ daje slobodu u odabiru tehnike, materijala, sakralnih tema i motiva te naslućuje obrise šireg likovnog izričaja dok istovremeno upućuje na intimnost, individualnost i duhovnost. Svaka slika je simbol, doživljaj ljubavi koji se predaje senzibilitetu i mašti promatrača gdje je izražena svečanost svjetla i polifonija boja. Neizvjesna avantura umjetnosti nam donosi slikarsku imaginaciju pastoralnih ugođaja. Univerzalna duhovna prostranstva s polazištem u inspiraciji Svete Obitelji kao temelj životne radosti donose nam harmoniju, spokojstvo, red i nadasve, nadu.“

Izložbu je u ime domaćina, Gradske knjižnice Solin, otvorila Vesna Žižić, glazbenu podršku i ovaj put je dao Mješoviti pjevački zbor alumna EFST, a izložba se može razgledati do 8. siječnja 2024.g. svakog radnog dana od 8 do 20 sati.

Scroll to Top