Otvorenje izložbe Tragom Bijelog jelena

Jedan od najznačajnijih predstavnika Hlebinske slikarske škole krajem kolovoza stiže u Solin!
U goste nam stižu slike koje su tek nedavno prvi put izložene u javnosti, a radi se o Josipu Generaliću i njegovim originalnim ilustracijama dječjih priča Bijeli jelen, Zeko u autobusu te Maja i maslačak.
 
Otvaranje izložbe predviđeno je za petak, 27. kolovoza u 19 sati.
 
O izložbi:
 
Josip Generalić, sin Ivana Generalića – začetnika hrvatske Naivne umjetnosti, ujedno je i jedan od nekolicine slikara čije se ime smatra sinonimom hlebinskog naivnog slikarstva.
 
Josip je ilustrirao više od 50 knjiga različite tematike, radi se o stručnim i književnim tekstovima, ali i dječjim slikovnicama. U sklopu ove izložbe imat ćemo priliku vidjeti ilustracije za tri dječje slikovnice: Bijeli jelen, autora Vladimira Nazora, Zeko u autobusu, za koju je književni predložak napisao autorski dvojac Marino Zurl i Branislav Glumac te Maja i maslačak finske autorice Sinikke Salokorpi.
 
Generalićeve ilustracije krasit će zidove solinskog Teatrina od 27. kolovoza do 18. rujna, a tijekom trajanja izložbe bit će organizirane i dvije kreativne radionice koje će voditi akademski slikari. Prva će se održati u subotu, 11. rujna u 10 sati na temu “Bijeli jelen”, a vodit će je Marin Baučić, dok je druga, na temu “Zeko u autobusu”, predviđena za subotu 18. rujna u 10 sati, a vodit će je Anita Jakelić Bačić.
Scroll to Top