Otkrivene božićne jaslice

Nakon dva mjeseca predanog rada prepunog kreativnosti, veselja, suradnje, nadogradnje i umjetničkih ideja naše nove božićne jaslice „Anđeoska Gloria“ napokon su se u svoj svojoj ljepoti otkrile javnosti. Jaslice su djelo naših vrijednih “jasličarki” koje su kroz čitavi proces njihovog stvaranja vodile umjetnice Karin Grenc, Danijela Šušak i Ana Marija Botteri.

Svečanom otkrivanju jaslica koje su smještene u foajeu Teatrina Gradske knjižnice Solin prethodio je prigodni božićni koncert. Koncert je donio zanimljiv splet klasike, božićnog evergreena i klapske tradicije. Za klasiku se pobrinuo naš pijanist Marin Limić, za klapsku tradiciju ženska klapa Tamarin, a za evergreen, kroz dijelom i operni izričaj, pobrinule su se mlade Triole, Mia Gazdović, – sopran, Dora Jana Klarić – mezzosopran i Tina Matković – sopran uz klavirsku pratnju Antonia Dragojevića.

Kroz program koncerta vodio je Jurica Benzon, a u ime Knjižnice „jasličarkama“ i voditeljicama radionica što su u Knjižnicu nakon nekoliko godina stanke ponovno vratile jaslice zahvalio se ravnatelj Ivan Peroš.

Voditeljica radionica Karin Grenc zahvalila je svojim „jasličarkama“ na svim idejama, kreativnosti, radosti i ljepoti koja ih je pratila u procesu izrade ovogodišnjih jaslica, a jedna od „jasličarki“ – Sanja Jurić, zahvalila se u ime svih njih što su ponovno dobile priliku prepustiti se svojoj mašti i kreativnosti.

Jesu li imale dovoljno mašte i koliko su bile kreativne možete se i sami uvjeriti ako ovih blagdanskih dana navratite do Teatrina i prepustite se njihovoj ljepoti.

Scroll to Top