Održano predavanje 4. gardijska brigada u Domovinskom ratu

U organizaciji Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”- Stol u Splitu, a povodom skorašnjeg obilježavanja godišnjice osnutka 4. gardijske brigade, u Teatrinu GK Solin održano je predavanje “4. gardijska brigada u Domovinskom ratu”. U večer je uvela moderatorica dr. sc. Marija Šiško Kuliš, Zmajica od Svetog Mihovila, a predavanje je održao dr. sc. Mirko Šundov, general zbora u miru.

Šundov je okupljene proveo kroz najznačajnije činjenice o djelovanju 4. gardijske brigade u Domovinskom ratu. Govoreći o 4. brigadi, njenom djelovanju i njenim pripadnicima, Šundov je okupljenu publiku privremeno vratio u ratno doba, podsjetivši ih na tijek rata te ih je upoznao i s nekim manje poznatim činjenicama i bitkama.

Jedno predavanje o 4. brigadi više je nego premalo za ući u sve sfere njenog djelovanja i značaja u Domovinskom ratu, ali svi koje zanima znati više o ovoj brigadi mogu sve potrebno pronaći u njenoj monografiji koju su pisali upravo oni koji su djelovali u redovima 4. brigade, a jedan od njih je i general Mirko Šundov.

Scroll to Top