„Obična žena” u Teatrinu GK Solin

Bila je to jedna od onih promocija na kojoj čujete kako nitko od nas nije usamljen u svojim iskustvima, kako nikome od nas problemi nisu unikatni već slične njima ima gotovo svaka osoba koja živi nekim normalnim, običnim životom. Bila je to promocija knjige „Obična žena“ autorice Hane Konsa, spisateljice i novinarke. Radi se o zbirci od sedam pripovijedaka koje sadrže niz motiva zajedničkih svim ženama. Svaka od pripovijetki prati po jednu ženu u jednom desetljeću života, od dvadesetih do osamdesetih.
 
Knjiga je predstavljena u Teatrinu GK Solin, večer je moderirala Ana Matijević, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, a uz nju i samu autoricu svoj dojam o „Običnoj ženi“ iznijela je i Boška Matijević, doktorica, velika zaljubljenica u književnost ujedno i članica Čitateljskog kluba“ Mašolibar“. Uz svoje dojmove i razgovor o knjizi i o tome kako je ona nastala, sudionice večeri publici su predstavile i po jednu priču iz knjige.
 
Nećemo dužiti s ovim osvrtom na predstavljanje već ćemo vam samo prenijeti što je autorica kazala kakva je ovo knjiga:
 
„Kada pogledate životne događaje ljudi koji nas okružuju uočava se da u svakom ljudskom životu postoje – antičke tragedije. Ono što mene motivira je progovoriti, objaviti, tamo nekoj…samoj i napuštenoj osobi da se to što se dogodilo njoj dogodilo i nekoj drugoj, trećoj, da se tragedije, boli, tuge, nemoći- događaju svima. Trenutak spoznaje da čovjek nije usamljen u svom događanju ujedno je i trenutak pomoći, humanosti, zbližavanja s drugim ljudima; unatoč tome što je čovjek, uistinu, po definiciji sam, od rođenja do smrti. Takva nam je sudbina.“
 
{gallery}teatrin/2023_konsa{/gallery}
Scroll to Top