NOĆ KNJIGE u Ogranku Mravince-Kučine

Povodom obilježavanja Noći knjige Ogranak Mravince-Kučine posjetili su učenici drugog i trećeg razreda Područne škole Kučine sa svojim učiteljicama Jelenom Kelavom i Nives Bogdan. S knjižničarkom su razgovarali o ekologiji, recikliranju, ugroženim biljnim i životinjskim vrstama, a najviše o Jadranskom moru, zbog čega nam je ono važno, koje zaštićene vrste žive u njemu i na koje sve načine možemo zaštititi naše more.

Knjižničarka im je potom pročitala ekološku slikovnicu ”Alba: riba koja živi sto godina”. To je priča o ribi koja zapne u plastičnoj boci i otpluta daleko od svog koraljnog grebena. Iako priča završava sretno, učenike je podsjetila na odgovornost koju svi imamo prema okolišu. Zbog toga su odlučili da će i ubuduće strogo pripaziti da za sobom ne ostavljaju otpad na plažama ili bilo gdje u prirodi. Također, shvatili su koliko je važno dok smo u šetnji prirodom pokupiti tuđi plastični otpad i baciti ga na za to predviđeno mjesto, te su odlučili da će se kada budu u prilici priključiti i organiziranim akcijama uklanjanja otpada iz prirode.

Nakon čitanja priče i vrlo plodonosne rasprave održana je i likovna radionica na kojoj su djeca iskazala svoj talent crtajući ugrožene vrste iz Jadranskog mora, a mnogima je kao inspiracija poslužila upravo riba Alba iz slikovnice.

Scroll to Top