”Nemaš pojma, Grizlijane” – predstava za djecu

PREDSTAVA SE ODRŽAVA U 12 SATI u Teatrinu GKS!!!

Kako smo primijetili da na događaju ne izlazi svima isti sat održavanja ovdje još jednom napominjemo kako se predstava održava u 12 sati.

Gradska knjižnica Solin u sklopu Mjeseca hrvatske knjige priređuje u Teatrinu predstavu za djecu “Nemaš pojma, Grizlijane” Kazališne družine Smješko.

Predstava će se održati u subotu, 13. studenog u 12 sati, ulaz je besplatan, ali uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera te je i broj mjesta ograničen.

O predstavi:

Predstava je nastala na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

Predstava je mali mjuzikl za djecu, a govori o razmaženom i nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila njegova mama pa sam ništa nije znao napraviti. Ipak, jednom kada je krenuo u svijet, malo po malo sve je naučio.

Ova priča metaforički prikazuje s kakvim se sve problemima susreće svaki od mališana pri polasku u školu, kada mora naučiti postati samostalniji i prihvatiti odgovornost, iako bi radije ostao kod kuće na brizi svojim roditeljima. Tako je i medvjedić Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega. To prvo prepoznaje mama, koja mu prestane davati sve što mu treba, kako bi se i on odvažio i sam krenuo u svijet i postao samostalniji. Grizlijan upravo to i radi – pokušava se snaći, odnosno sam pronaći nešto za ručak. Pokušao je sam uhvatiti ribu, pticu ili možda ukrasti pokoje jaje, ali nije mu ništa polazilo za rukom. No u zanimljivim susretima i razgovorima sa Krokodilicom, Vranom, Ribom, Lisicom i Krijesnicama dolazi do novih životnih spoznaja i postaje samostalniji….

Režija: Ivana Peroš

Glume: Mirko Ilibašić, Lidija Kraljić, Monika Berberović

Scroll to Top