Muškarci su s Marsa, žene su s Venere

Gradska knjižnica Solin i KUD Zvonimir Mravince priredili su u dvorištu Doma kulture Mravince predstavu kazališta Teatroman „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ i vjerujemo kako su svi koji su bili na predstavi s nje otišli s barem malo više razumijevanja za svog partnera ili partnericu.
 
Nesvakidašnju formu dokumentarnog kazališta i stand-upa s puno energije i strasti, vrlo iskreno i dojmljivo pred publikom u Mravincima izveo je Roman Šušković-Stipanović uz pomoć off glasova žene (Darija Knez Rukavina) i muža (Boris Svrtan).
 
Predstava, odnosno, svojevrsno predavanje na temu muško-ženskih odnosa, njihovih razlika i sličnosti, međusobnih nesporazuma i prije svega, potrebe boljeg međusobnog razumijevanja temelji se na knjizi američkog bračnog terapeuta Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“.
 
Knjiga je izdana 1993. godine i brzo je postala svjetski bestseller. Uznemirila je duhove i pridružila se vječnoj polemici o tome jesu li muškarci i žene različiti ili nisu. Prema toj knjizi Johna Graya, Paul Dewandre napisao je tekst koji se sada izvodi u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti. Za Hrvatsku tekst je adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović , a režirao Boris Kovačević.
 
Izvedba u Mravincima još jednom je potvrdila kako predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe, a zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena, što nije izostalo ni u Mravincima.
 
Naša preporuka – ako predstavu još niste pogledali, kada vam se ukaže prva prilika otiđite je pogledati, po mogućnosti u paru, poradite na svojoj vezi, jer vaša veza nema cijene.

muskarci su s marsa 1

muskarci su s marsa 2

muskarci su s marsa 3

muskarci su s marsa 4

Scroll to Top