Između svjetla i sjene – izložba fotografija

U sklopu školskog projekta „Slavne žene“ učenice 8. razreda OŠ Vjekoslava Paraća Fani Fistanić, Karmen Ivčević, Tea Katić i Nora Višić istraživale su život i rad poznate hrvatske fotografkinje Marije Braut. Inspirirane njenim radom, učenice će predstaviti vlastite fotografije na izložbi pod nazivom „Između svjetla i sjene“ koja će biti otvorena 16. veljače (četvrtak) u 18.00 u Ogranku Sv. Kajo Gradske knjižnice Solin (Solinske mladeži 69 f). U prigodnom glazbenom programu nastupit će učenica 6. razreda Vana Jurec (klarinet). Izložba će se moći razgledati od 16. veljače do 3. ožujka 2023. za radnog vremena knjižnice.

O projektu „Slavne žene“:
Projekt „Slavne žene“ školski je projekt koji se provodi tijekom cijele školske godine 2022./23. kroz izvannastavne aktivnosti u
čitelja predmetne i razredne nastave uz sudjelovanje stručnih suradnika. U projekt su uključeni učenici od 1. do 8. razreda. Učenici kroz vođeni istraživački rad upoznaju svjetske i hrvatske slavne žene i njihov doprinos društvu u različitim područjima (znanstvenice, umjetnice, sportašice, aktivistice…). Glavna ideja projekta polazi od toga da su učenici slabo upoznati s ulogom koju su pojedine žene imale i imaju u društvu. Stoga kroz projektne aktivnosti imaju priliku bolje se upoznati sa životima i djelima slavnih žena s ciljem osvještavanja rodne ravnopravnosti, prevladavanja stereotipa o ženama, jačanja samopouzdanja djevojčica kao i razvoja kreativnosti, novih kompetencija i vještina. Naš partner u ovom projektu je Gradska knjižnica Solin koja je učenicima istraživačka baza, ali i mjesto prezentacije i diseminacije projektnih aktivnosti (izložbe, predavanja, završna prezentacija projekta). Projekt je dobio financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

Scroll to Top