Humanitarna aukcija radova učenika Škole likovnih umjetnosti Split

Gradska knjižnica Solin drugi se put u mjesec dana uključila u humanitarnu akciju Inner Wheel kluba iz Splita koji kroz niz aktivnosti planira prikupiti sredstva za kupnju ultrazvučnog kardiološkog uređaja za Odjel neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode u Splitu.

Tako je nakon Večeri šansone, koncerta na kojem je prihod od prodaje ulaznica preusmjeren na akciju Inner wheel kluba Split „Šansona u ritmu srca“, u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u suradnji s Školom likovnih umjetnosti Split organizirana aukcija učeničkih radova. Učenički radovi koji su bili ponuđeni na aukciji nastali su u sklopu projekta Otpadom do umjetničkog djela – primjena likovnih tehnika u recikliranju ambalažnog kartona. U projektu su sudjelovali učenici 2. i 3. razreda Kiparskog dizajna Škole likovnih umjetnosti pod mentorstvom prof. Julijane Voloder. Motivirani ekološkim osvještavanjem, a u cilju likovnog izražavanja, učenicima je karton postao vrlo izazovan i kreativan materijal koji im je omogućio da kiparskim i slikarskim metodama otpad pretvore u vrijedna umjetnička djela za koja su inspiraciju pronašli u djelima velikog umjetnika 20. stoljeća – Marca Chagalla.
Na humanitarnoj aukciji bilo je ponuđeno 19 učeničkih radova koji su se prodavali po početnoj cijeni od 200 kuna. Svi radovi su prodani te je za ovaj plemeniti cilj na aukciji u konačnici prikupljeno 5250,00 kuna.

putovanja chagallovim snovima1

putovanja chagallovim snovima2

putovanja chagallovim snovima3

putovanja chagallovim snovima4

putovanja chagallovim snovima5

putovanja chagallovim snovima6

putovanja chagallovim snovima7

putovanja chagallovim snovima8

putovanja chagallovim snovima9

putovanja chagallovim snovima10

putovanja chagallovim snovima11

putovanja chagallovim snovima12

putovanja chagallovim snovima13

putovanja chagallovim snovima14

Scroll to Top