Dramska udruga Proložac gostovala u Teatrinu GK Solin

Predstava „Veronikin rubac“ Dramske udruge Proložac već nekoliko godina obilazi kazališne pozornice diljem Lijepe naše, a na svom putovanju stigla je i do našeg Teatrina. Prološki glumci za izvedbu ove predstave već su zaslužili niz priznanja i nagrada, a da predstava nagrade zaslužuje uvjerila se i publika koja je solinski Teatrin ispunila do posljednjeg mjesta.

Tekst za “Veronikin rubac” napisao je fra Ante Marić koji proširuje biblijsku predaju te pokazuje što su mogli osjećati i proživljavati likovi koji se tek usputno spominju u Evanđeljima – Veronika i Šimun Cirenac. Režiju potpisuje Marijan Grbavac koji se u predstavi našao u ulozi apostola Petra. Radnja je obogaćena i pričom o djevojčici Ester koja na čudesan način dobiva za nju najljepši dar.

Igrokaz se sastoji od četiri dijela. U prvom je dočaran susret Veronike i Šimuna koji su radosno govorili o svojim susretima s Isusom. U drugom dijelu Marija Magdalena donosi apostolima radosnu vijest o praznom grobu i Kristovom uskrsnuću.

U trećem dijelu pojavljuje se slijepa djevojčica Ester koja u svom snu sanja kako je progledala dotakavši Veronikin rubac. Posljednji, četvrti dio govori o susretu Veronike i slijepe djevojčice Ester koja dodirivanjem sanjanog rupca uistinu i progleda.

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top