Dan žena u GK Solin uz „Meštrovice o’ versi i nota”

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Solina, Gradska knjižnica Solin i Grad Solin i ove su godine prigodom obilježavanja Dana žena u Teatrinu GK Solin priredili večer posvećenu ženama.

Tri solinske glazbenice, ali i učiteljice, među kojima dvije učiteljice razredne nastave i jedna učiteljica matematike, pričale su nam o svom životu, o izazovima s kojima se svaki dan susreću, o ljepoti svog poziva i o tome koliko im je glazba obogatila i odredila životne puteve.

Bile su to Sanja Ivančić, dugogodišnja članica i trenutna voditeljica Papa banda, potom Antonia Milić Romić, matematičarka s klarinetom u ruci u Gradskoj glazbi Zvonimir, ali i u Papa bandu te Edita Kolombo, učiteljica čiju je glazbenu karijeru obilježila prvo šansona, a već dugo godina je u ulozi pratećeg vokala naše glazbene dive, Doris Dragović.

Kroz razgovor i pjesmu vodila je program još jedna učiteljica, Ivana Sedlar koja se ovdje našla i u ulozi organizatora kao predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Razgovor ugodni prošaran pjesmom ovih vrsnih glazbenica donio je u Teatrin opuštenost u ozbiljnosti njihov životnih poziva, jer sve su se složile da je biti učitelj poziv, a ne samo posao, saznali smo što im glazba znači u životu i koliko ih ona određuje, saznali smo kako im su im obitelji i Bog velika potpora u svakodnevnom radu i djelovanju, a saznali smo kako se znaju i dobro našaliti, pa i na vlastiti račun.

Večer je začinjena, kako i treba, cvijećem, a prisutnim damama cvijeće je uručio gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević, dao mu je ruke i naš ravnatelj, Ivan Peroš, a zajednička fotografija ostaje u znak sjećanja na ovu lijepu, opuštenu i inspirirajuću večer.

Scroll to Top