Da svi budu jedno II – izložba akvarela Nives Gotovac

Nives Gotovac je grafička dizajnerica, dizajnerica nakita, a prije svega kreativna istraživačica.

Iza sebe ima sedam izložbi, pet grupnih i dvije samostalne. Sve izložbe nastale su u najkraćem roku ne oslanjajući se na vještinu i znanje nego na Božje nadahnuće.

Ljubav prema Božjoj Riječi, uzor u Njemu koji uvijek stvara sve novo, neprestano istraživanje novih tehnika i krajnji cilj: prenijeti poruku zajedništva koje teži da se sjedini u jedno, inspiracija su za stvaralaštvo Nives Gotovac.

O izložbi DA SVI BUDU JEDNO akademski slikar Marin Boban piše:

Dugo vremena nisam vidio ovako kvalitetnu izložbu s vrhunskim radovima.

Izložbom DA SVI BUDU JEDNO II želi se istaknuti važnost simbola u suvremenoj evangelizaciji. Slika kao nosilac poruke ili vizualni simboli značajni su kao svojstvena baza podataka. Simboli Krista, Vječnosti, nade i ljubavi povezani su s citatima pjesnika, filozofa i etičara Vlade Gotovca koji je zaljubljenik u Vječnost. Vlado je zbog svoje jedinstvenosti bio nepodoban jer ga se nije moglo lako kontrolirati pa su ga omalovažavali. Unatoč tome ostao je čovjek koji je u Vječnosti našao razloge života i djelovanja.

Likovni pedagog Ante Madunić u osvrtu na izložbu piše:

Mlada umjetnica Nives Gotovac za likovnu tehniku obrade i prezentiranja svojih tema i motiva odabrala je akvarel, naoko jednostavnu, ali u suštini izuzetno zahtjevnu slikarsku tehniku.

Vrhunac dosega i najljepše rezultate akvarel daje u obradi pejzažnih motiva kada do izražaja dolazi sva ljepota prozračnog i magličastog, vodom razrijeđenog pigmenta lirskih intonacija, gotovo na rubu mističnog doživljaja tako obrađene teksturirane površine akvarelnog papira.

Izložba se može razgledati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin do kraja srpnja.

IMG 4651

{gallery}teatrin/2022_nives{/gallery}

Scroll to Top