Četvrtaši po znanje navratili u naš ogranak Mravince-Kučine

Enciklopedije su do pojave interneta bile vrelo općeg znanja i gotovo svi, koji su željeli znati nešto više, imali su ih u svojoj kućnoj knjižnici. Ako netko i nije bio u mogućnosti nabaviti ih, uvijek je mogao doći u neku Gradsku knjižnicu i iz neke od brojnih enciklopedija saznati sve što ga zanima.

Danas u doba interneta papirnatu je enciklopediju zamijenila ona virtualna, ali pravi znalci uvijek će radije posegnuti za onom teškom knjigom prepunom raznog znanja. Koliko će ovogodišnjih četvrtaša iz Područne škole Mravince, koje je njihova učiteljica Dragica Kuzmičić upravo zbog enciklopedija i dovela u naš Ogranak Mravince-Kučine, u budućnosti posezati za papirnatim enciklopedijama – to ne znamo, ali znamo kako trenutno jako dobro vladaju znanjem o njima.

Pokazali su oni prilikom posjeta Ogranku Mravince-Kučine, u razgovoru s našom knjižničarkom Andrijanom Sanader, kako znaju puno o enciklopedijama, znaju kako se njima koristiti i što sve zanimljivo u njima mogu pronaći.

Da bi pokazali što su sve u školi o enciklopedijama naučili, učiteljica ih je podijelila u pet grupa, svaka je grupa dobila jednu enciklopediju i svaka je grupa morala obraditi po pet tema iz te enciklopedije. Koliko su uspješni bili u rješavanju svojih zadataka procijenit će njihova učiteljica po povratku sa školskog sata u knjižnici u njihovu učionicu, a kakvi god rezultati bili, nama je drago što smo im i ovaj put mogli biti na usluzi.

Scroll to Top