Baletna romantika u Solinu

Univerzalna sportska škola Sport talent Solin predstavila je u Teatrinu Gradske knjižnice Solin jednu svoju posebnu skupinu, Plesnu skupinu MOVEMENT. Radi se o Plesnoj skupini kojoj je primarni ples balet i u kojoj s djevojčicama od 3 do 12 godina od pokretanja Baletne skupine, točnije od 2019. g., radi kao koreograf, ali i kao voditelj, bivša učenica Ane Roje, gospođa Marijana Marević Muslim, bivša balerina i baletna solistica te baletna pedagoginja.

Ovo je bila večer na kojoj su se male balerine predstavile solinskoj publici pokazavši kako i naš grad u svojoj društveno-kulturnoj ponudi ima jednu od najstarijih plesnih tehnika na svijetu. Program se provodi za djecu triju dobnih skupina – ranu vrtićku, predškolsku i školsku, a programi se razlikuju i sastavljeni su u skladu sa mogućnostima određene dobi djeteta.

Na manifestaciji „Baletna romantika u Solinu“ male su se balerine predstavile s 10 baletnih plesnih točaka, a sudjelovalo je 40-ak djece u dobi od 3 do 12 godina. Koreografije s kojima su se predstavile bile su osmišljene dijelom na bazi klasične, a dijelom na bazi moderne glazbe.

Iako su tijekom proteklih godina male balerine već nastupale na brojnim kulturnim manifestacijama, ovo je bila njihova prva samostalna manifestacija, a nekima od njih i prvi javni nastup uopće. Prema onome što smo vidjeli i u čemu smo uživali te baletne večeri možemo reći kako se balet vratio u naš grad i kako ćemo zasigurno još puno puta uživati u izvedbama malih solinskih balerina, možda nekih budućih solistica i baletnih prvakinja.

Scroll to Top