Aktiviraj se i kreni!

Pozivamo Vas da nam se pridružite na predstavljanju projekta „Aktiviraj se i kreni! – Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području Urbane aglomeracije Split“.
 
Projekt provode Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata i Udruga „MI“ – Split, a na predstavljanje su pozvani svi, neovisno o dobi i je li osoba zaposlena ili nije!
 
Predstavljanje će se održati u petak, 21. svibnja 2021. g. u Teatrinu GK Solin s početkom u 17:00 h.
 
Provoditelji programa žele ovim putem potencijalnim sudionicima, stanovnicima grada Solina prezentirati projekt i mogućnosti koje se za njih otvaraju pohađanjem besplatnih programa obrazovanja, radionica te kulturnih aktivnosti.
 
Zbog obveze pridržavanja epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen na 15. Molimo da na predavanje obavezno ponesete masku.
 
O PROJEKTU:
 
Projekt adresira nedovoljnu podršku društvenoj i radnoj integraciji triju ranjivih skupina, kao i zastarjelost dijela infrastrukture i tehničkih uvjeta prijavitelja u smislu pristupačnosti osobama s invaliditetom. Cilj je unaprijediti postojeće i razviti 4 programa u 17 aktivnosti za aktivno socijalno uključivanje, unaprijediti interkulturne aktivnosti te povećati zapošljivosti ciljanih skupina djece i mladih do 25 godina, osobe starije od 54 te osoba s invaliditetom u UAS-u.
 
Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
 
Cilj projekta je unaprijediti postojeće te razviti nove programe za socijalno uključivanje ciljnih skupina kako bi im se povećala kvaliteta života kroz aktivnije sudjelovanje u društvu, ali i zapošljivost kroz razvoj vještina potrebnih za tržištu rada.
 
⦁ Stanovnicima UAS-a će biti osigurane besplatne rekreativne radionice za osobe 54 + (pilates i joga); likovne radionice za mlade.
 
⦁ Projektom je planirana „Analiza utjecaja rekreacije na kvalitetu života osoba 54+“ što izravno doprinosi realizaciji Strategije razvoja UAS-a te potiče međusektorsku suradnju u kreiranju dodatnih programa usmjerenih na kvalitetu života starijih osoba.
 
⦁ Formalnim obrazovanjem u 7 verificiranih programa za deficitarna zanimanja- „Dadilje“, „Pomoćnik u nastavi za djecu s poteškoćama“, „Računalni operater“, „Digitalni marketing stručnjak“ te početnim i naprednim tečajevima jezika i neformalnim obrazovnim programima (zaštita zdravlja, okoliša, aktivnog građanstva) unaprijediti svoje vještine potrebne za tržište rada.
 
⦁ Novim programima obrazovanja „Animator za starije osobe“ i „Digitalne platforme“ uvode se nove mogućnosti za ciljanu skupinu u skladu s potrebama definiranim u Strategiji Urbane aglomeracije Split, olakšava se prilagodba digitalnom dobu te nude mogućnosti samozapošljavanja mladih.
 
⦁ Besplatnim kino projekcijama, filmskim i kreativnim radionicama potiče se sudjelovanje stanovnika UAS u kulturnom i umjetničkom sadržaju.
 
⦁ Za provedbu projektnih aktivnosti adaptirati će se dvije učionice u multifunkcionalne jedinice koje će se koristiti za edukativne i rekreacijske sadržaje te sanitarni čvor za osobe s invaliditetom, kako bi se, uz ranije izrađeni lift kroz Interreg projekt USEFALL, upotpunila njihova pristupačnost sadržajima.
 
Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK): Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.375.778,00 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (u iznosu od 15%) i iz Europskog socijalnog fonda (u iznosu od 85%).
 
Razdoblje provedbe projekta: 20 mjeseci, od ožujka 2021.
Scroll to Top